Zoekt u naar inspiratie voor een eiland keuken?

Zoekt u naar inspiratie voor een eiland keuken?

De meeste mensen dromen van een keuken met keukeneiland. Met een keukeneiland betrekt men de keuken bij de rest van de woning. Het geeft ook een luxe uitstraling. Mensen die gek op koken zijn en graag etentjes geven vinden een keukeneiland vaak echt ontzettende leuk. Bent u op zoek naar leuke ideeën omdat u ook graag een keukeneiland wil realiseren? Lees dan verder.

Wat is een keukeneiland?

Een keukeneiland is een keukenblok dat in het midden van de open ruimte van de keuken wordt geplaatst. Het is een eiland op zich, daarom wordt het ook keukeneiland genoemd. Er zijn ook keukeneilanden die met één kant tegen de muur zijn geplaatst. Men noemt dit schiereilanden.

Soorten keukeneilanden

Er zijn keukeneilanden in verschillende soorten en maten. U kan ervoor kiezen een eiland te nemen met een fornuis. U kan ook kiezen om de spoelbak en kraan in het keukeneiland te maken. Een keukeneiland kan breed of smal zijn. U kan kiezen of u laadjes in het blok wil of dat u hem halfopen of helemaal gesloten wilt hebben. Qua stijl kan men echt ook alle kanten op. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een keukeneiland te “stylen”.

Ruimte

Het enige wat u nodig heeft is: ruimte. Als u een kleine keuken heeft, staat een keukeneiland alleen maar in de weg en zal de keuken nog kleiner worden. Als u een keukeneiland wilt moet u echt voldoende ruimte hebben om dit te realiseren. In een middelgrote keuken kunt u wel kiezen voor een keukeneiland. Heeft u twijfels of er in uw keuken een keukeneiland past? U kunt altijd een ontwerp laten maken. U krijgt dan een beter beeld hoe uw keuken er met keukeneiland uit zal zien.

Inspiratie nodig?

Wat heel mooi kan staan zijn hoogglans witte kastjes met een zwart keukenblad. Keukenbladen kan je ook krijgen in graniet, wat een echt luxe uitstraling aan de keuken geeft. Een moderne eiland keuken vindt u onder de link. Vind u misschien een landelijke uitstraling mooier? U kunt dit bereiken door neutrale kleuren en gedetailleerde afwerking te gebruiken. Wilt u het keukeneiland gaan gebruiken om te koken? Het is wel een leuk idee, want op die manier kunt u contact houden met de mensen die aan de eettafel zitten. Wellicht heeft u als u aan het koken hebt veel ruimte nodig. Een keukeneiland kan dan echt een uitkomst zijn.

Een betonlook keuken

Wat dacht u van een unieke betonlook keuken? Naast hoogglans en de landelijke keukens is er nu ook deze stoere variant. U kunt deze look helemaal zelf samenstellen en de keuken zo inrichten naar uw wensen. Betonlook wordt steeds populairder. Het kon ook niet uitblijven dat er nu ontzettend mooie keukens in betonlook worden gemaakt. U kan met een betonlook zelfs de oude keuken omtoveren in een heel nieuwe, stoere variant. Betonlook is makkelijk te combineren met andere stijlen dus u kunt er ook een mooie mix van maken! Met een industriële look is betonlook natuurlijk ook prachtig te mixen. Ideeën te over!

 

 

 

 

Over de auteur

Tom Cosyns Seobureau.be administrator