Tips voor het inrichten van je zolder

Tips voor het inrichten van je zolder

Is je zolder een opslagplaats geworden en zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan hier hoe je je zolder kunt inrichten, zodat het netjes blijft.

Kasten

Met kasten kan je veel structuur krijgen. Vakkenkasten zijn handig als je jouw spullen wilt bewaren in lades en in bakken. Je kunt deze kasten namelijk helemaal vormgeven zoals je wilt. Met deze kast kan je ook scheidingen maken in ruimtes. Dat is handig als je jouw zolder ook voor iets anders wilt gebruiken dan alleen als opbergruimte.

Raamdecoratie
Op veel zolders zijn er dakramen. Hier kan je bijvoorbeeld dakraam rolgordijnen of plisségordijnen plaatsen. Op de zolder kan het erg koud worden in de winter. Daarom kunnen gordijnen een goede keuze zijn voor de zolder. Verduisterende gordijnen werken isolerend, waardoor de warmte binnenblijft. Het is belangrijk dat de gordijnen goed open kunnen. Zo kan je de ramen in de warme zomer juist helemaal openzetten.

Structuur

Creëer structuur in je spullen. Dit kan je doen door de spullen per thema of soort kamer te bewaren. Bijvoorbeeld werkspullen bij werkspullen en badkamerspullen bij badkamerspullen. De eerste stap in opruimen is dat je al je spullen langsgaat en bepaalt wat je nog nodig hebt. Je begint links met opruimen en eindigt rechts. Je kunt de spullen ordenen in spullen die je wegdoet, spullen waarover je nog twijfelt en spullen die je wilt houden. Opruimexpert Marie Kondo gebruikt de regel dat als je langer dan een jaar iets niet hebt gebruikt je het weg moet doen. Natuurlijk zijn daar uitzonderingen op, zoals babyspullen die je voor een eventuele volgende baby kunt gebruiken. Spullen die weg mogen, gooi je het liefst niet weg. Geef het weg of breng het naar een kringloopwinkel. Zo maak je iemand anders blij met je troep.

Werkplek

Als je een grote zolder hebt kan je ook een deel van de zolder gebruiken als werkplek. Zorg ervoor dat je een goed bureau hebt met een bureaustoel die je kunt verstellen, zodat je een goede houding hebt. Zorg er ook voor dat je een goede verwarming hebt. De zolder kan namelijk erg koud worden in de winter. In de zomer kan het juist heel warm worden. Hierbij helpt het om een ventilator te gebruiken en vroeg in de ochtend en laat in de avond de ramen open te zetten. Zo kan de zolder goed doorluchten.

 

 

Over de auteur

Tom Cosyns Seobureau.be administrator