Wat zijn de voordelen van katoenen dekens? 

doorTom Cosyns Seobureau.be

Wat zijn de voordelen van katoenen dekens? 

dekbedovertrekken. 

Het kiezen van een deken voor op het strand is niet zo eenvoudig als er zoveel stoffen beschikbaar zijn voor de consument! Een van deze stoffen is katoen, maar is katoen ook goed voor op het strand? Katoenen dekens zijn goed voor op het strand, omdat ze super absorberend, ademend zijn en vocht afvoeren. De deken voelt zacht aan en droogt, als hij nat is, snel in de zon. Dekens gemaakt van katoen zijn sterk, absorberen felgekleurde kleurstoffen goed en zijn gemakkelijk schoon te maken. Toch is katoen niet alleen geschikt voor een strandlaken, je kunt ook een plaid van dit materiaal aanschaffen. Katoen is namelijk een natuurlijke vezel en is ademend, zacht en zeer veelzijdig. Hier zijn een aantal voordelen van katoenen stof:

Uitstekend absorptievermogen

De cellulose in katoen heeft hydrofiele (wateraantrekkende) eigenschappen, waardoor katoen superabsorberend is. Katoenvezels kunnen 24 tot 27 keer hun gewicht vasthouden. Het hebben van een stranddeken die vocht kan opnemen na het zwemmen in de oceaan is van goede waarde, maar dit kan ook handig zijn voor beddengoed dat je koopt op Smulderstextiel.be als je veel zweet.

Zacht om aan te raken

Katoen is van nature een zachte en pluizige vezel voordat het tot garen of draad wordt gesponnen. De kwaliteit van de stof hangt meestal af van het aantal draden (draadtelling) dat in één vierkante inch van de stof is geweven. Kies voor katoen van goede kwaliteit dat zacht aanvoelt, voor een draaddichtheid van 200 tot 400, ideaal voor stranddekens en dekbedovertrekken.

Houdt kleur goed vast

Vanwege de goede absorberende eigenschap van katoen, neemt het gemakkelijk de kleurstof op. Mercerisatie is een behandeling die de katoenen stof een glanzend uiterlijk en sterkte geeft. De verwerkte celvezels in gemerceriseerd katoen zullen helderder verven dan niet-gemerceriseerde katoenen stof. Katoenen stranddekens zijn verkrijgbaar in mooie, felle kleuren.

Goede duurzaamheid

De treksterkte van katoen komt voort uit de onderling verbonden lagen van zijn kleine fibrillen. Katoenen stof is nog steviger als het nat is en behoudt zijn vorm, zelfs na constant wassen. Nog een geweldige kwaliteit die nodig is voor een goede stranddeken!

Makkelijk schoon te maken

Katoenen stof is gemakkelijk schoon te maken, in de machine te wassen en te drogen en blijft goed bij constant wassen. Nadat je naar het strand bent geweest, kan je stranddeken snel worden gewassen, gedroogd en klaar voor je volgende zomeruitje. Niet alleen voor strandlakens is dit een belangrijk voordeel, maar ook voor het beddengoed. Het wassen van katoenen dekbedovertrekken is namelijk een fluitje van een cent!

Katoen is ademend

De absorberende eigenschappen van katoen laten lucht circuleren door het weefsel van de stof en is een volledig natuurlijk systeem dat ervoor zorgt dat vocht van je lichaam wordt afgevoerd en vervolgens snel droogt zonder de stof te verzadigen. Een stranddeken die dit voor je kan doen op een warme zomerdag is een must-have, net zoals een dekbedovertrek van dit materiaal!

Het hebben van katoenen strandlakens en beddengoed biedt veel voordelen, zoals je in dit artikel kunt lezen!

Over de auteur

Tom Cosyns Seobureau.be administrator