Hoe u een tuinveranda bouwt om uw huis te helpen transformeren

Hoe u een tuinveranda bouwt om uw huis te helpen transformeren

Hoe u een tuinveranda bouwt om uw huis te helpen transformeren? Een tuinveranda bouwen is een geweldig idee. Zelf toezicht houden op het project kan ook empowerment zijn, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt!

Bovendien brengen mensen meer tijd door in hun tuin en zijn ze er graag mee bezig.

Tuinveranda bouwen

Het bouwen van uw eigen moderne veranda kan dat gevoel versterken, omdat u zich bezig kunt houden met een uniek project dat uw buitenruimtes zal transformeren en u zal helpen er nog langer van te genieten.

Ook in de herfst en winter zijn deze installaties handig, ook als je vermoedt dat je je tuin minder gaat gebruiken.

Ze kunnen je een beschutte ruimte bieden, je tuinmeubilair beschermen tegen de sombere elementen en je meer creatieve opties geven bij het decoreren van je patio’s. Stel uw bouw dus niet uit voor de warmere maanden.

Blijf lezen om meer te weten te komen over enkele dingen die u moet onthouden bij het bouwen van een tuinveranda.

Ontvang een ontwerpadvies

Het is het beste om de experts op het gebied van verandabouw te raadplegen om ze te laten beantwoorden. De besten zullen hun aanpak afstemmen op hun klanten en u adviseren over wat uw beste beschikbare opties zijn.

Hoewel een hoogwaardige veranda door hun teams in één dag kan worden geïnstalleerd met een garantie van 5 jaar , biedt Nationwide ook een gratis en vrijblijvend ontwerpadvies aan.

Ze zullen onmiddellijk uw woning bezoeken, de beschikbare opties in detail met u bespreken en zelfs kostenberekeningen doornemen om ervoor te zorgen dat u weet waar u aan toe bent.

Of u daarna uit elkaar wilt gaan, is aan u, maar veranda’s van Nationwide worden altijd op maat van de klant gemaakt, dus het is begrijpelijk om het project aan hen over te dragen.

Als u alleen zover gaat als het ontwerpadvies, maak dan optimaal gebruik van die mogelijkheid. Bereid je vragen ruim van tevoren voor, heb andere visies op een tuinveranda als back-up en probeer open te staan ​​voor hun ideeën.

Houd u aan de meetvereisten

Veel doe-het-zelf-inspanningen stellen je in staat om met weinig poespas aan de slag te gaan en volgens je eigen spelregels te spelen. Er zijn echter zeker een paar regels die moeten worden nageleefd als het gaat om veranda’s.

U kunt een bouwvergunning nodig hebben voor een veranda , maar alleen als u een afmeting van 300 mm vanaf de grond wilt overschrijden, een hoogte die het verhoogde platform niet mag overschrijden. Er moet ook rekening worden gehouden met andere afmetingen.

De maximale hoogte mag niet hoger zijn dan 4000 mm. De maximale diepte voor een gebouw met één verdieping mag niet meer bedragen dan 4000 mm voor een vrijstaand gebouw of 3000 mm voor een aangebouwd gebouw. De veranda mag niet meer grond bedekken dan nodig is en mag niet meer dan 50% van het land rondom het huis beslaan.

Plaats palen om de 2-3 meter in het midden van de tegelvloer om wegzakken te voorkomen. Men moet centraal op het dak staan.

U moet een grondboor gebruiken en een smal gat van 60-80 cm diep graven om de palen vast te zetten. Plan om het dak van uw veranda 5 graden te kantelen voor een betere afvoer. Dakbalken moeten 1 meter uit elkaar staan.

Houd bij gevelbalken rekening met een afschot van minimaal 10 cm per meter, met een aanbevolen minimale stahoogte van minimaal 2,20 meter aan de voorzijde.

Monteer het juiste dak

Hoewel het frame van een tuinveranda van bijvoorbeeld hout kan zijn, is men het er algemeen over eens dat aluminium het beste materiaal is.

Veranda’s hebben echter verschillende opties die allemaal hun eigen voordelen hebben, dus het is de moeite waard om hun armatuur in meer detail te bekijken.

Een glazen dak kan zorgen voor meer natuurlijk licht. Het kan er ook voor zorgen dat de ruimte onder de veranda groter lijkt en je een prachtige lucht geeft om naar op te kijken.

Er kan een meer elegante sfeer in de patio zijn. Het glas kan ook worden getint of worden geleverd met geïntegreerde LED-verlichting.

Veranda’s met een glazen dak hebben misschien niet veel onderhoud nodig behalve een regelmatige schoonmaakbeurt, maar het is het beste om ze voor de veiligheid door een professional te laten installeren.

Polycarbonaat is zeer UV- en weerbestendig (bestand tegen hoge en lage temperaturen), slagvast en duurzaam en gaat in potentie tientallen jaren mee. De panelen van 16 mm zijn het gemakkelijkst te plaatsen en af ​​te dichten.

Zorg ervoor dat u eerst identieke randpanelen installeert. Voordat u de siliconenafdichting aanbrengt, moet u eerst de hele rand ontvetten.

Metalen platen vergen een vergelijkbare aanpak en kunnen ook eenvoudig zelf geplaatst worden. Ze kunnen ook waterdicht zijn als u ervoor zorgt dat elk paneel overlapt.

Nadat je het identieke profiel hebt gemonteerd, kun je ook de bovenrand afdichten voor een extra waterdichte maatregel. Metalen plaatpanelen hebben scherpe randen, dus draag handschoenen om een ​​zorgvuldige behandeling te garanderen.

Gevolgtrekking

Het regelen van een ontwerpoverleg met een gerenommeerde professional zal veel meer vertellen over wat u moet weten over het bouwen van een tuinveranda.

Dat gezegd hebbende, de belangrijke punten rond regelgeving, afmetingen en de ideale materialen voor uw constructie worden in dit artikel behandeld.

Precisie is van groot belang bij elk bouwproject, dus blijf onderzoeken, adviseren en leren, en u zult spoedig een veranda bouwen waar u trots op kunt zijn.

Over de auteur

Tom Cosyns Seobureau.be administrator