Zo maak je een Ibiza-stijl interieur

Zo maak je een Ibiza-stijl interieur

Stel je voor: je wordt ’s ochtends wakker in een huis dat de zonnige en relaxte sfeer van Ibiza ademt. Het zonlicht glipt door lichte gordijnen naar binnen, omringd door natuurlijke materialen en kleuren. Een zachte bries brengt de geur van bloemen en de zee met zich mee. Een Ibiza-stijl interieur is meer dan alleen decoratie; het brengt een levensstijl met zich mee die je dagelijks het gevoel geeft alsof je op een eeuwige vakantie bent. Wil jij dat ook? Lees dan verder!

Natuurlijke materialen en kleuren

Belangrijk bij een Ibiza-stijl interieur is het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Denk aan hout, riet, bamboe en lichte kleuren zoals wit, crème en zandtinten. Kies meubels en accessoires die deze elementen bevatten. Ga bijvoorbeeld voor houten meubels met een verweerde uitstraling en stoelen van rotan om dat ontspannen strand sfeertje te benadrukken. Je kunt ook een hangmat kopen bij tropilex.com, want wat is een Ibiza-stijl interieur zonder hangmat?

Textiel en patronen

Maak gebruik van zachte, lichte stoffen zoals linnen en katoen in je interieur. Gebruik kussens, gordijnen en tapijten met etnisch geïnspireerde patronen om een bohemian sfeer te creëren. Het is ook een goed idee om verschillende patronen en texturen te combineren. Kijk even waar jij je prettig bij voelt!

Planten en groen

Haal de natuur naar binnen met veel planten. Denk aan grote kamerplanten zoals varens en palmen. Hangende manden met planten geven ook een mooie versiering. Door groen te combineren met witte achtergronden en natuurlijke houtkleuren, krijg je een verfrissend en rustgevend effect.

Open en luchtige indeling

Een Ibiza-stijl interieur geeft een gevoel van ruimte en luchtigheid. Ga voor een open indeling waarbij de ruimte vrij kan doorstromen. Kies voor eenvoudige meubels en beperk overdadige decoraties om dit effect te bereiken. Je zou ook kunnen kiezen voor glazen schuifdeuren om kamers op te delen, maar toch te zorgen voor een open ruimte.

Mediterrane invloeden

Haal inspiratie uit de Middellandse Zee door gebruik te maken van keramische tegels, mozaïeken en aardewerk. Hierbij zijn ook blauwe tinten om de zee en de lucht te weerspiegelen een goed idee. Een opvallende mediterrane tegelwand kan een eyecatcher zijn in je interieur. Er zijn nog een aantal tips om die Ibiza-stijl te krijgen, maar met deze tips zal je al een heel eind moeten komen!

Over de auteur

Tom Cosyns Seobureau.be administrator