Een kolomkast voor de badkamer voor extra ruimtebeleving

Een kolomkast voor de badkamer voor extra ruimtebeleving

Een verticale kolomkast in de badkamer optimaliseert ruimte in de badkamer en zorgt voor een nette uitstraling. In deze kasten kunnen eenvoudig badkamerspullen opgeborgen worden. Denk aan verzorgingsproducten, handdoeken en andere badkamerspullen.

Naast het creëren van ruimte, zorgen deze kasten ook voor een leuke stijlvolle badkamerlook. In dit artikel bespreken we alle eigenschappen van een kolomkast in de badkamer.

Ruimte

Een kolomkast is ideaal voor de schaarse badkamerruimte. Door spullen op te bergen, wordt er meer rust in de badkamer gecreëerd. De kasten bestaan uit verschillende compartimenten met planken die verticaal in de hoogte zijn geplaatst. Door met hoogte te werken, berg je spullen op de juiste manier op. Dit in tegenstelling tot de breedte, waarmee meer ruimte in beslag wordt genomen. De meeste badkamers bieden beperkte ruimte. De handigste oplossing is dan een kolomkast plaatsen.

Design

Kolomkasten voor de badkamer zijn in verschillende ontwerpen, maten en uitvoeringen te verkrijgen. Strakke kasten met rechte lijnen voor een moderne of industriële badkamer of lossere fraaie vormen voor een klassiek interieur. Kolomkasten voor in de badkamer zijn vochtbestendig en kunnen uit verschillende materialen bestaan. Denk bijvoorbeeld aan houten planken met stalen poten, volledig hout of volledig staal. Ook glazen kolomkasten zijn een blikvanger in de badkamer. Kies de juiste kolomkast die op de interieurstijl van de badkamer aansluit.

Soorten kolomkasten

Er zijn verschillende soorten kolomkasten. Voor iedere badkamer is er dus wel een passende stijl.

Open kolomkasten

Decoratieve objecten, zoals beeldjes, foto’s en kunst kunnen in een open kolomkast worden geplaatst. Op deze manier kan een badkamer fraai worden ingericht. Een open kolomkast is daarom een speciale toevoeging in de badkamer, waar je persoonlijke objecten in kunt plaatsen.

Dichte kolomkasten

Deze kasten hebben deurtjes. Je kunt alle badkamerspullen dus uit het zicht opbergen. Denk aan tandenborstels, medicijnen, handdoeken, verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. Doordat deze producten opgeborgen worden, wordt de badkamer dus minder rommelig. Een verticale kolomkast biedt de mogelijkheid om producten effectief te sorteren.

Geïntegreerde kolomkasten

We zien in steeds meer badkamers nissen en geïntegreerde kasten. Dit is de meest effectieve manier van ruimtebesparing. De kast wordt in de badkamerwand gebouwd. De kast kan bijvoorbeeld met ledverlichting worden ingericht, zodat de badkamer een luxe uitstraling krijgt. Met de lampjes kun je kunst in een open kolomkast uitlichten. Ze hebben een naadloze look, zodat ze een eenheid met de rest van de badkamer vormen.

Toepassingen

Kolomkasten kunnen als scheidingswand tussen de wastafel en het bad of de douche dienen. Door de scheiding kan de ruimte op een slimme manier worden ingedeeld. Er kunnen spiegels of lampen aan worden gehangen, waardoor de ruimte praktischer wordt. Ook kan de kolomkast privacy geven, als er meerdere doucheruimtes zijn.

Een kolomkast in de badkamer is dus een stijlvolle, praktische en harmonieuze oplossing. Een kolomkast kan op heel veel creatieve manieren geplaatst en ingericht worden.

Over de auteur

Tom Cosyns Seobureau.be administrator