Nieuwe woning inrichten? Hou deze punten in het achterhoofd

Nieuwe woning inrichten? Hou deze punten in het achterhoofd

Je bent jouw droomhuis tegengekomen, hebt een mooi bod uitgebracht en de hypotheek rond kunnen krijgen. Gefeliciteerd! Na deze spannende maar succesvolle zoektocht, is het tijd om te gaan beginnen met het inrichten van jouw nieuwe stulpje. In dit artikel bespreken we daarom een aantal tips die handig zijn om in het achterhoofd te houden wanneer je een nieuwe woning gaat aankleden. Heb jij ook zin om aan de slag te gaan met het stylen van jouw interieur? Lees dan verder.

Ga voorbereid winkelen

Voordat je de woonwinkels induikt en het internet afstruint naar de leukste meubels en decoratie voor in huis, is het raadzaam om goed voorbereid te zijn. Maak daarom eerst een plan voor de verschillende kamers. Wil je dat kleine kamertje bijvoorbeeld gebruiken als studeerkamer, of toch als inloopkast? Door op voorhand al te bepalen waar elke ruimte voor zal dienen, weet je precies welke spullen je nodig hebt. Dit voorkomt daardoor ook meteen dat je allerlei dingen gaat aanschaffen die eigenlijk overbodig zijn. Meet voordat je gaat winkelen bovendien alle ruimtes op, zodat je precies weet welke meubels passen in de beschikbare ruimte. Zorg er hierbij voor dat er genoeg loopruimte blijft bestaan.

Denk na over de interieurstijl

Daarnaast is het ook aan te raden om van tevoren al na te denken over de stijl van het interieur. Wanneer je op zoek bent naar mooie meubels en andere items voor in huis, is het namelijk erg verleidelijk om een heleboel spullen te kopen. Door eerst te bepalen voor welke interieurstijl je wilt gaan, kun je gericht op zoek gaan. Bovendien zal dit ervoor zorgen dat de verschillende aankopen ook daadwerkelijk goed bij elkaar passen. Denk bijvoorbeeld alvast na over het kleurenpalet waarmee je wilt gaan werken. Als je met iemand samenwoont, zouden jullie allebei een moodboard kunnen maken. Op deze manier maak je elkaars smaak inzichtelijk en kunnen jullie op zoek gaan naar de overeenkomsten in de interieurstijl.

Vergeet de verlichting niet

Een element van de inrichting dat mensen vaak over het hoofd zien, is de juiste verlichting. Dit is zonde, omdat het erg veel invloed heeft op de sfeer van het huis. Met fijne lampen kun je namelijk de juiste toon zetten in de verschillende ruimtes van jouw woning. Denk bijvoorbeeld aan dimbare spotjes, bijvoorbeeld in de badkamer en keuken. Zo kun je het licht aanpassen aan het moment van de dag. Ook vloerlampen kunnen veel doen voor het interieur, zoals in de woon- of slaapkamer. Daarnaast is het ook aan te raden om fijne lampen boven de eettafel te hangen.

Wanneer het uitzoeken van de juiste hypotheek voor jouw huis is afgerond, is het tijd om na te gaan denken over het inrichten van deze nieuwe plek. In dit artikel hebben we een aantal punten uitgelicht die niet over het hoofd moeten worden gezien. Hopelijk helpen deze tips jou om goed voorbereid te gaan winkelen voor jouw nieuwe woning!

Over de auteur

Tom Cosyns Seobureau.be administrator